Besök en ölfestival

En av de mer kända ölfestivalerna är givetvis Oktoberfest i München men man behöver absolut inte åka ända till kontinenten för att uppleva ölens fröjder. Även i Sverige kryllar det av såväl renodlade ölfestivaler som av öl- och whiskyfestivaler och andra varianter.

Stockholm

Inte helt oväntat så hålls flest ölfestivaler i Sveriges huvudstad. Paradskeppet är givetvis Stockholm Beer & Whisky Festival där tiotusentals människor smakar på svensk och internationell öl. Stockholm gin- och ölfestival å sin sida har bytt ut whiskyn mot gin, medan Malt, mat och destillat väljer en mer klassisk kombination där maten tillsammans med ölen utgör huvudattraktionerna. Vill man förutom att avnjuta öl också passa på att stötta Nöjesguiden så har också de en ölmässa med fokus på svenska bryggerier.

Göteborg

I Sveriges andra största stad så hålls givetvis också mer än en Ölfestival. Välj mellan All in beer fest, som blandar lokalt och globalt, eller varför inte En öl och whiskymässa och Gbg Beer Week som fokuserar på svenska sorter och bryggerier.

Malmö

Inte heller Sveriges trea med närheten till Köpenhamn och kontinenten missar chansen att bjuda in till ölfest. Malmö öl- och whiskyfestival bjuder på såväl lokalt som globalt medan

Malmö Beer Week fokuserar på svenska sorter.

Övriga landet

Misströsta ej om du inte bor i någon av Sveriges tre största städer. Hela vårt avlånga land kan locka med liknande evenemang. I söder hittar du bland annat Brewskivali i Helsingborg, Kalmar Ölfestival i Kalmar och Karlskrona Ölfestival i Karlskrona. Längre norrut kan du njuta av Nolia Beer i Umeå och Sundsvalls Beer Festival i Sundsvall och är du sugen på Belgisk öl och bor i Uppsala kan du alltid besöka Belgoträffen. Detta är givetvis bara ett axplock av alla ölfestivaler så glöm inte att kolla upp om just din stad eller grannkommun har ett liknande evenemang.